Spring til indhold

Hyldeblomstsaft

Ret Drikkevarer, Høj- og årstider, Marinade, Opskrifter, Salater
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 2 l Vand
  • 40 stk Hyldeblomstkroner; Uden bær og smådyr
  • 800 g Sukker
  • 1 stk Citron; Skal revet fint og saften deraf - smag til!
  • 3 spsk Citronsyre
  • 2 stk Lime; Skal revet fint og saften deraf

Sådan gør du
 

  • Ryst kronerne og skyl dem forsigtigt. Læg dem i en beholder sammen med citrusskal.
  • Kog vand og sukker op indtil det er opløst.
  • Hæld lagen over blomsterne og citrusskallen og tilsæt til slut citronsyre - tilsæt lidt af gangen og smag til. Der skal eventuelt mere eller mindre citronsyre og sukker i.
  • Lad lagen trække 5 dage, kog den ind til en passende sirup og hæld den på flasker, desinficeret med Atamon.
  • Bland lagen i forholdet 1:4 med vand og nyd iskold - eller brug siruppen som marinade eller top en salat af med den.

Pluk eventuelt alt for meget hyld og frys den til næste omgang. Farven går en smule af den, men smagen bibeholdes 🙂

    Skriv en kommentar ...