Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Hveder

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Ret Boller

Ingredienser
  

  • 24 g Tørgær; Rødgær
  • 5 dl Vand
  • 100 g Lurpak
  • 1000 g Hvedemel
  • 20 g Bageenzymer
  • 8 spsk Sukker
  • 1 spsk Salt
  • 2 stk Æg
  • 1 tsk Kardemomme

Sådan gør du
 

  • Bland fingerlunt mælk og tørgær og lad det stå ca. 8-10 minutter. Imens smeltes smørret.
  • Tilsæt de resterende ingredienser, men vent med smørret til sidst, der hældes i en tynd stråle.
  • Ælt dejen grundigt på en røremaskine - først 1 minut ved langsom hastighed, derefter 1 minut ved mellem hastighed for til slut at køre ca. 8 minutter ved fuld gas.
  • Hiv dejen ind til midten i røreskålen, så du samler dejen i en kugle.
  • Lad dejen hæve i røreskålen, tildækket med plastic i ca. 45 minutter. Gerne i ovnen ved 37 grader.
  • Hæld dejen ud på bordet og del den i 20 boller, nøjagtigt lige store og tril disse. Min dej vejede præcis 1860 g, så min boller vejede ca. 92-94g!
  • Læg bollerne på en bradepande (5x4) med ens afstand og lad dem hæve igen i ca. 45 minutter. Her må de godt vokse sammen.
  • Pensl bollerne med æg og bag dem på anden nederste ribbe ved 180 grader i almindelig ovn i ca. 15-18 minutter. De sidste 5 minutter, kan man med fordel sætte dem på nederste ribbe, så de ikke bliver for mørke. Hold godt øje med dem.

Spises selvfølgelig med Lurpak tandsmør ;O)