Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Hotdogbrød

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Boller, Fødselsdag, Hovedretter, Snack, Tilbehør
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 600 g Hvedemel
  • 300 ml Mælk
  • 8 g Tørgær
  • 12 g Bageenzymer
  • 2 tsk Salt
  • 100 g Rapsolie
  • 2 spsk Sukker
  • 1 stk Æg

Sådan gør du
 

  • Lun mælken i microovnen - ca. 60 sekunder.
  • Bland mel, gær og enzymer i røreskålen.
  • Tilsæt sukker og salt til mælken og hæld det i lidt af gangen i melblandingen.
  • Til slut tilsættes æggene og olien og der æltes ved stigende hastighed, der ender med fuld gas et par minutter indtil dejen slipper skålens sider.
  • Lad dejen hvile tildækket 10 minutter og del den derefter i 16 stykker, der trilles til aflange brød på ca. 10 cm.
  • Læg brødene på to bradepander, så de ligger så tæt, at de vokser let sammen. Lad dem hæve under en plasticpose penslet med olie i 60 minutter.
  • Pensles med sammenpisket æg (tilsat en smule vand) og afbages ved 180 grader varmluft i ca. 15-18 minutter. Afkøles og skæres, hvorefter hotdogsene spises med masser af nade og selvfølgelig hjemmelavet agurkesalat.
Keyword hotdog