Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Hindbærsnitter

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Kager
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 600 g Hvedemel
  • 200 g Flormelis
  • 400 g Lurpak
  • 12 g Vanillesukker
  • 1 stk Æg

Fyld

  • 200 g Hindbærsyltetøj

Glasur

  • 400 g Flormelis
  • 4 -5 spsk Kogende vand

Sådan gør du
 

  • Tag smørret ud af køleskabet og skær det i skiver. Her er det vigtigt, at smør og æg er så kolde som muligt.
  • Hæld alle ingredienser i røreskålen på røremaskinen pånær ægget.
  • Rør ingredienserne sammen på een gang indtil blandingen ligner groft savsmuld. Tilsæt ægget og så kort tid som muligt. I starten vil dejen være smuldret, men den samler sig pludseligt. Det tager ca. 1 1/2 minut. Dejen samles helt med hænderne.
  • Del dejen i to og tryk de to klumper flade på hvert deres stykke bagepapir.
  • Læg dejstykkerne med bagepapir, ovenpå hinanden og en tur i køleskabet. Dejen skal køle i minimum 1 time.
  • Tag det ene bagepapir ud af køleskabet og rul dejen ud til et præcist rektangel i en tykkelse på 3-4 mm.
  • Bag pladen i 9-12 minutter ved 200 grader varmluft på næstnederste ribbe (hold nu godt øje - bagetiden afhænger af udrulningstykkelsen) og køl den af. Følg samme procedure for det sidste stykke bagepapir med dej.
  • Læg glasur på det andet rektangel og drys eventuelt med krymmel. Smør hindbærsyltetøj på det første rektangel og læg det andet ovenpå.
  • Skær snitter ud med en skarp, savtakket kniv. Spis dem alle :O)

Skriv en kommentar ...