Ingredienser
Fremgangsmåde
Heksefingre
Ingredienser
- 400 g Hvedemel
- 200 g Lurpak; Rigtig smør
- 200 g Sukker
- 1 stk Æg
- 2 spsk Vanillesukker
- 1 knsp Salt
Pynt
- Mandler; Halvverede
- 1/2 tsk Kanel
- 1/2 tsk Sukker
- 1/2 tsk Kakao
Sådan gør du
- Bland alle tørre ingredienser med røremaskinen.
- Tilsæt smørret, småret i tern og rør indtil blandingen ligner savsmuld.
- Tilsæt ægget og saml dejen (kun lige akkurat til det holder sammen).
- Læg dejen i køleskabet - ca. 2 timer.
- Tag halvdelen af dejen ud og del den i 14-16 klumper. Form dem som lange krogede fingre med de to led.
- Dut lidt marmelade på en mandel og pres den fast i spidsen af "fingeren".
- Bag fingrene ved 180 grader varmluft i ca. 9-11 minutter. Lad dem afkøle let og pensl med en blanding af kakao, kanel og sukker, så fingrene ser en smule beskidte ud. Spises eventuelt med en nade bestående af jordbærsyltetøj - der ligner blod - aka Marmelod! ;O)