Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Græske kødboller

Ret Græsk
Køkken Grækenland

Ingredienser
  

  • 1000 g Hakket Oksekød
  • 2 dl Havregryn
  • 3 tsk Salt
  • 1 tsk Peber; Groftkværnet
  • 4 stk Æg
  • 2 dl Mælk
  • 3 fed Hvidløg
  • 150 g Fetaost; Salatost i tern
  • 1 bdt Persille; Finthakket
  • 1 glas Soltørrede tomater i olie; Drænede

Sådan gør du
 

  • Rør det hakkede kød grundigt med salt.
  • Hak de soltørrede tomater, hvidløg og persille fint i en minihakker - tilsæt eventuelt et skvæt mælk for at få det til at køre!
  • Tilsæt de resterende ingredienser og rør grundigt.
  • Form kødet i klumper med en spiseske og læg dem skulder ved skulder på en bradepande. Der bliver ca. 36 stk.
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20-30 minutter. Spis med Tzatsiki til eller med salat i tortillas - med masser af nader.