Spring til indhold

Gözleme med hakket oksekød og spinat

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Tyrkisk
Køkken Tyrkiet

Ingredienser
  

  • 1000 g Hakket Oksekød
  • 8 stk Tortillas; Store hvede
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 stk Løg; Finthakkede
  • 2 tsk Spidskommen
  • 2 tsk Chilipulver
  • 3 tsk Salt
  • 1 tsk Peber; Groftkværnet
  • 2 tsk Sukker
  • 100 g Soltørrede tomater; Drænede
  • Olie til stegning
  • 120 g Spinatblade
  • 200 g Fetatern; Maste

Sådan gør du
 

  • Hak løgene fint og steg dem ved middel varme 10/14 i 5 minutter - tilsæt pressede hvidløgsfed og steg et minuts tid.
  • Tilsæt kødet og brun det af.
  • Tilsæt krydderier og finthakkede, drænede soltørrede tomater. Lad det steg igennem indtil det nærmer sig tørt.
  • Tag en nonstick-pande og varm den op ved middel varme 10/14. Imens fylder du 1/8 af kødet på halvdelen af en tortilla sammen med fetasmuldr og spinatblade. Den anden halvdel sprinkles med vand.
  • Fold den ind over, så du får en halvmåne og pensl oversiden med olie.
  • Læg den på panden med oliesiden nedad og pensl den anden side, ligeledes med olie.
  • Lad den gyldne, vend den og lad også denne side blive gylden. Spis med nader til, majs, snittet spidskål osv. osv.

Skriv en kommentar ...