Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

God chokoladekage

Ret Kager

Ingredienser
  

  • 200 g Lurpak
  • 4 dl Vand
  • 35 g Kakaopulver
  • 2 tsk Vaniliesukker
  • 600 g Sukker; gerne rørsukker
  • 450 g Hvedemel
  • 3 tsk Bagepulver
  • 3 tsk Natron
  • 3 stk Æg
  • 2 dl Kærnemælk (eller Letmælk, hvis mangel på samme)
  • 200 g Grofthakket chokolade

Glasur

  • 500 g Flormelis
  • Kogende vand
  • Revet chokolade til pynt

Sådan gør du
 

  • Varm vandet op og tilsæt smør. Lun derefter indtil alt smørret er smeltet.
  • Tilsæt kakaopulver og rør indtil det opløses.
  • Bland de resterende tørre ingredienser og hæld det i røreskålen. Blandingen røres godt sammen.
  • Tilsæt kærnemælk og rør grundigt.
  • Tilsæt herefter æggene eet af gangen og rør godt mellem hver tilsætning.
  • Spray/smør en bradepande - gerne den dybe standard pande. Hæld chokolademassen deri.
  • Bag kagen i 35 minutter (ca.) ved 150 grader varmluft på næst nederste ribbe.
  • Check dejen med en nål og se, om der hænger noget ved. Gør der ikke, er kagen færdig - vær påpasselig, da den på den anden side ikke må blive for tør!
  • Lad kagen afkøle og læg derpå glasur på. Glasuren røres af 500g Flormelis og 2½ spsk kogende vand - eventuel lidt mere. Herefter rives godt med chokolade over kagen. Pas på ikke, som min kære Anne gjorde, at spise en halv bradepande - den mætter ;O)

Skriv en kommentar ...