Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Fødselsdagsboller - lette og luftige

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 40 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Boller, Fødselsdag
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 700 g Hvedemel
  • 14 g Bageenzymer
  • 12 g Tørgær - Rødgær
  • 4 dl Fingerlunt vand
  • 2 stk Æg
  • 2 -3 spsk Sukker
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Kardemomme
  • 150 g Lurpak

Sådan gør du
 

  • Bland vand, sukker og gær og lad det skumme op.
  • Bland mel, salt, kardemomme og enzymer og tilsæt det til væsken.
  • Ælt dejen en smule og tilsæt æg og Lurpak.
  • Ælt dejen i ca. 8-10 minutter på maskine, således at du afslutter med 1 minut ved maksimal hastighed.
  • Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.
  • Hæld dejen ud på bordet og afvej bollerne á 65 g pr. stk - eller så der bliver 24 stk af dejportionen.
  • Form bollerne og placer 12 stk. på hver sin bradepande med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve 30 minutter, varm ovnen op til 220 grader varmluft og bag dem i ca. 14-15 minutter ved 200 grader varmluft eller almindelig ovn, hvis du bager een plade af gangen. Husk ved flere plader at de skal skifte ribbe for hver 4-5 minutter for at de bages jævnt.

Skriv en kommentar ...