Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Foccacia - Madbrød

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Brød, Tilbehør
Køkken Italien

Ingredienser
  

  • 500 g Hvedemel; Tipo 00
  • 4 dl Vand; Fingervarmt
  • 6 g Tørgær; Rødgær
  • 10 g Bageenzymer
  • 3 spsk Rapsolie
  • 1 spsk Sukker
  • Havsalt og Rosmarin i gode mængder

Sådan gør du
 

  • Bland vand og gær og lad det skumme op.
  • Tilsæt først mel og dernæst de resterende ingredienser.
  • Rør grundigt - først langsomt, derpå hurtigere og hurtigere indtil dejen slipper skålens sider - ca. 8-10 minutter.
  • Hiv dejen ind mod midten af skålen, så overfladen spændes op - og lad den derefter hæve en time.
  • Hæld dejen ud på et let meldrysset bord og rul den ud i et rektangel på 30x40 cm ca.
  • Læg dejen på et stykke bagepapir og prik huller med fingrene - jo flere jo bedre. Pas på ikke at trykke helt igennem.
  • Dæk dejen til med sprøjtet plastic og lad den hæve endnu en time. Gør ovnen klar med Bagestålet - dette skal varme op i minimum 60 minutter ved 260 grader.
  • Pensl dejen med rapsolie og drys med salt og rosmarin.
  • Læg brødet ind på bagestålet og lad det bage ca. 10 minutter.