Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Flødekartofler - variant

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 2 kg Kartofler
  • 7 dl Fløde
  • 2 stk Løg; Skåret i skiver eller finthakkede
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 tsk Muskatnød
  • 200 g Revet ost; Gouda eller Emmentaler - (eller blot en karton Mornaysauce)
  • 3 tsk Salt; Groft
  • Peber

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver (3-4mm) sammen med løg.
  • Smør et ovnvast fad og læg kartofler og løg i lag - og på det første, presses hvidløget. Drys en smule revet ost, muskatnød samt salt og peber på hvert lag.
  • Afslut med fløden.
  • Bag kartoflerne i ovnen ved 180 grader i 75-90 minutter.
Keyword Kartofler