Hvideboller.dk

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur!

Ingredienser

Fremgangsmåde

Flødekarameller med Lakrids (kondenseret mælk)

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Slik

Ingredients
  

  • 1 ds Kondenseret Mælk
  • 150 g Sukker
  • 4 spsk Sirup; Lys
  • 50 g Lurpak
  • 4 spsk Lakridspulver
  • 2 tsk Vanillesukker
  • 1 knsp Salt; Groft

Instructions
 

  • Bland alle ingredienser i en kasserolle.
  • Varm op og rør jævnligt og oftere og oftere.
  • Brug et thermometer, mens der røres. Temperaturen vil stige indtil ca. 100 grader, hvorefter den stiger langsomt indtil 110 grader. Herefter går der en del minutter, hvorefter temperaturen stiger til 125, som er målet.
  • Hæld karamelmassen i en 20x30 cm bradepande, beklædt med bagepapir.
  • Lad massen køle i 30 minutter, hvorefter den kan skæres eller klippes i passende stykker. Disse stykker vendes i flormelis og lægges i en tætsluttende beholder.