Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Flæskesteg – den bedste

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 1 time 29 minutter
Ret Hovedret, Hovedretter
Køkken Danmark, Dansk

Ingredienser
  

  • 1 stk Flæskesteg, Kamsteg
  • 1 L Kogende vand
  • 1 håndfuld Salt Fint og groft

Sådan gør du
 

  • Læg stegen med sværdsiden nedad i en bradepande.
  • Hæld kogende vand ved, så det dække sværene og sæt stegen i ovnen ved 200℃ i 20 minutter.
  • Tag stegen ud og vend den om.
  • Check udskæringen efter og skær efter, hvis nødvendigt – IKKE ned i kødet.
  • Gnid rigeligt salt på stegen og hæv' den i den ene ende med krøllet sølvpapir.
  • Steg stegen i ovnen i 1 1/2 – 2 timer – kernetemperaturen skal gerne være 80-85℃ (jeg kan godt lide den lidt tør 😉 )
  • Tag stegen ud og lad den hvile 20-30 minutter uden at overdække!!!
  • Lav i mellemtiden sovsen på skyen – og lad nu være med at tilsætte andet end sky, evt. kartoffelvand, salt, peber, sukker og måske en skvæt fløde! 😉
Keyword Livret