Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Fastelavnsboller a'la Sødder

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Kager
Antal 12

Sådan gør du
 

  • Smuldr halvdelen af margarinen med melet.
  • Opløs gæren i mælken og tilsæt det til melblandingen.
  • Rør til slut æggene i eet af gangen.
  • Herefter rulles den resterende margarine sammen med dejen ved at følge punkterne her 1. Rul dejen ud. 2. Smør 1/3 margarine ud på 2/3 af dejen. 3. Fold den 3.-del uden margarine ind over og bagefter den 3.-del med margarine ind. Herved opnåes 3 lag dej/margarine. Ovenstående punkter gentages, så vi ialt kører udrulningen/foldningen 3 gange og opnår de magiske 27 lag!!!
  • Dejen rulles til slut ud igen og det skæres i passende firkanter.
  • Herefter lægges 2 tsk creme på og firkanterne lukkes ved at samle hjørnerne og lægge dem med sømmene nedad.
  • Fastelavnsbollerne efterhæver 20 min og bages gyldenbrune i ovnen ved 200 gr i 15-20 min. Pyntes med glasur.

Skriv en kommentar ...

%d bloggers like this: