Spring til indhold

Fastelavnsboller a’la Sødder

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Kager
Antal 12

Ingredienser
  

Vanillecreme

  • 3 dl Fløde
  • 100 g Sukker
  • 2 tsk Vanillesukker eller ½ vanillestang
  • 40 g Maizena majsstivelse
  • 4 stk Æggeblommer

Wienerdej

  • dl Kold mælk
  • 7 g Tørgær
  • 1 stk Æg koldt
  • 2 spsk Sukker
  • 500 g Hvedemel
  • 20 g Lurpak
  • ½ tsk Groft salt
  • 250 g Margarine til udrulning

Glasur

  • 1 stk æggehvide
  • 2 spsk mørk kakao
  • 250 g Flormelis plus mere til rette konsistens

Sådan gør du
 

Dej

  • Opløs gær og sukker i mælken og tilsæt det til melblandingen.
  • Tilsæt smør og salt og rør grundigt.
  • Rør til slut æggene i eet af gangen.
  • Herefter rulles den resterende margarine sammen med dejen ved at følge punkterne her
    1. Rul dejen ud.
    2. Smør 1/3 margarine ud på 2/3 af dejen.
    3. Fold den 3.-del uden margarine ind over og bagefter den 3.-del med margarine ind. Herved opnåes 3 lag dej/margarine.
    Læg dejen i køleskabet i 20 minutter.
    Ovenstående punkter gentages, så vi i alt kører udrulningen/foldningen 3 gange og opnår de magiske 27 lag!!!
  • Dejen rulles til slut ud igen og det skæres i passende firkanter.
  • Herefter lægges 2 tsk creme på og firkanterne lukkes ved at samle hjørnerne og lægge dem med sømmene nedad.
  • Tryk en finger i midten af bollerne og lad dem efterhæve i 1½ time.
  • Bages gyldenbrune i ovnen ved 200 gr i 15-20 min.
    Pyntes med glasur.

Vanillecreme

  • Fløde og sukker koges op.
  • Pisk æg og Maizena godt sammen
  • Tilsæt den varme flød til æggeblandingen mens du pisker med en håndmikser.
  • Hæld blandingen tilbage i gryden og kog den igennem til rette konsistens.
  • Lad cremen afkøle en smule og tilsæt vanillesukker.
  • Hæld cremen over i en bradepande og dæk den til med Vitawrap.
  • Lad cremen afkøle.

Skriv en kommentar ...