Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Deller fra Østen

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Asiatisk
Køkken Danmark, Thailand

Ingredienser
  

  • 800 g Kalkun; Eventuelt et helt bryst, man selv hakker på mellemste jern
  • 20 g Salt
  • 6 stk Forårsløg
  • 2 fed Hvidløg
  • 30 g Kartoffelmel
  • 1 spsk Soya
  • 2 stk Æg
  • 1 spsk Fish Sauce
  • 2 dl Vand
  • 2 tsk Peber; Groftkværnet
  • 1 spsk Ingefær; Frisk - revet
  • Skal af en lime; Finthakket
  • 2 dl Sesamfrø som panering
  • 1 tsk Hot Curry Paste/ Sambal Oelek

Sådan gør du
 

  • Hak kalkunbrystet på mellemste jern på kødhakkeren (eller køb det færdighakket). Hak eventuelt forårsløg med, som i forvejen er snittet fint.
  • Tilsæt salt og rør grundigt.
  • Derpå de resterende ingredienser og rør grundigt.
  • Lad farsen hvile en halv time i køleskabet. Form frikadellerne og rul dem i sesamfrø.
  • Steg frikadellerne i en blanding af meget olie og meget smør ved middel/høj varme (11/14).
  • Server eventuelt til kartofler og sovs eller ris og grønt.
Keyword frikadeller, Fusion, Vegetar