Spring til indhold

Daimkaramel

Ret Ciabatta, Dessert, Desserter, Slik, Snack
Køkken Danmark, Dansk

Ingredienser
  

  • 100 g Lurpak
  • 250 g Sukker
  • 75 g Lys Sirup
  • 100 g Mandler Smuttede
  • 1 tsk Salt Groft eller Havsalt
  • 300 g Chokolade Evt. Callebaut 811

Sådan gør du
 

  • Kog mandlerne i spilkogende vand 1 minut og smut dem. Lad dem tørre på et stykke køkkenrulle.
  • Hæld smør, sukker, sirup og salt i en kasserolle og lad blandingen koge op ved middelhøj varme (10/14).
  • Rør jævnligt og lad blandingen nå 150 grader, men hold godt øje! Brug et stegtermometer.
  • For en bradepande (20x30cm) med bagepapir.
  • Hæld sukkermassen i bradepanden og tryk den ud med en palet.
  • Skær riller i karamellen i de ønskede stykker, læg den i en tætsluttende pose på køl i et par timer.
  • Temperer chokoladen over vandbad.
  • Tag karamellen ud og knæk den efter rillerne.
  • Hæld eller pensel chokolade på stykkerne og lad chokoladen sætte sig.

Noter

Karamellen herover kan også benyttes til Karamelcookies – dog uden overtrækschokoladen.
Når den tages af køl, knuses den til passende bidder, som så brues i cookiedejen.
Keyword Dessertdrys, Snack

Skriv en kommentar ...