Daimkaramel
Ingredienser
- 100 g Lurpak
- 250 g Sukker
- 75 g Lys Sirup
- 100 g Mandler Smuttede
- 1 tsk Salt Groft eller Havsalt
- 300 g Chokolade Evt. Callebaut 811
Sådan gør du
- Kog mandlerne i spilkogende vand 1 minut og smut dem. Lad dem tørre på et stykke køkkenrulle.
- Hæld smør, sukker, sirup og salt i en kasserolle og lad blandingen koge op ved middelhøj varme (10/14).
- Rør jævnligt og lad blandingen nå 150 grader, men hold godt øje! Brug et stegtermometer.
- For en bradepande (20x30cm) med bagepapir.
- Hæld sukkermassen i bradepanden og tryk den ud med en palet.
- Skær riller i karamellen i de ønskede stykker, læg den i en tætsluttende pose på køl i et par timer.
- Temperer chokoladen over vandbad.
- Tag karamellen ud og knæk den efter rillerne.
- Hæld eller pensel chokolade på stykkerne og lad chokoladen sætte sig.
Noter
Karamellen herover kan også benyttes til Karamelcookies – dog uden overtrækschokoladen.
Når den tages af køl, knuses den til passende bidder, som så brues i cookiedejen.