Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Citronmåne (den lette)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Kager
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 400 g Lurpak
  • 400 g Sukker
  • 10 stk Æg
  • 2 stk Citroner; Revet skal og saften
  • 400 g Hvedemel
  • 6 tsk Bagepulver
  • 1 stk Vanillestang; Skrab kornene ud og fordel dem med 1 spsk sukker
  • 2 tsk Vanillesukker

Citronsirup

  • 30 g Rørsukker
  • 1 stk Citron; Saften heraf

Glasur

  • 250 g Flormelis
  • 1/2 stk Citron; Saften heraf
  • 1/2 tsk Eddike; Hvid
  • 1 stk Æg; Hvide
  • Kogende vand
  • Gul pastafarve, så farven passer!

Sådan gør du
 

  • Pisk smør, citronskal, vanillesukker og sukker hvidt og luftigt.
  • Tilsæt æggene eet af gangen og pisk grundigt mellem hvert æg.
  • Tilsæt citronsaft og bland mel og bagepulver og sigt det i dejen lidt af gangen. Melet vendes i med en dejskraber.
  • Læg bagepapir i bunden af og smør derpå to springforme Ø25cm. Hæld dejen i formene og bag dem ved 190 grader varmluftovn i ca. 30 minutter. Byt rundt på kagerne et par gange under bagningen, så du opnår en ensartet afbagning.

Citronsirup hvis du ønsker en lidt mere svampet og syrlig oplevelse

  • Bland sukker og citronsaft i en lille gryde og bring blandingeni kog. Lad den koge ca. 4 minutter og rør ofte. Lad siruppen afkøle lidt og hæld den over kagerne. Prik eventuelt huller i kagerne med en kødnål inden påsmøring af glasur.

Glasur

  • Hæld flormelis i en skål og tilsæt citronsaft, eddike og gul pastafarve. Tilsæt æggehviden og eventuelt kogende vand til konsistensen passer. Smør glasuren på den næsten afkølede kage.