Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Citronmåne (den lette)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Kager
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 400 g Lurpak
  • 400 g Sukker
  • 10 stk Æg
  • 2 stk Citroner; Revet skal og saften
  • 400 g Hvedemel
  • 6 tsk Bagepulver
  • 1 stk Vanillestang; Skrab kornene ud og fordel dem med 1 spsk sukker
  • 2 tsk Vanillesukker

Citronsirup

  • 30 g Rørsukker
  • 1 stk Citron; Saften heraf

Glasur

  • 250 g Flormelis
  • 1/2 stk Citron; Saften heraf
  • 1/2 tsk Eddike; Hvid
  • 1 stk Æg; Hvide
  • Kogende vand
  • Gul pastafarve, så farven passer!

Sådan gør du
 

  • Pisk smør, citronskal, vanillesukker og sukker hvidt og luftigt.
  • Tilsæt æggene eet af gangen og pisk grundigt mellem hvert æg.
  • Tilsæt citronsaft og bland mel og bagepulver og sigt det i dejen lidt af gangen. Melet vendes i med en dejskraber.
  • Læg bagepapir i bunden af og smør derpå to springforme Ø25cm. Hæld dejen i formene og bag dem ved 190 grader varmluftovn i ca. 30 minutter. Byt rundt på kagerne et par gange under bagningen, så du opnår en ensartet afbagning.

Citronsirup hvis du ønsker en lidt mere svampet og syrlig oplevelse

  • Bland sukker og citronsaft i en lille gryde og bring blandingeni kog. Lad den koge ca. 4 minutter og rør ofte. Lad siruppen afkøle lidt og hæld den over kagerne. Prik eventuelt huller i kagerne med en kødnål inden påsmøring af glasur.

Glasur

  • Hæld flormelis i en skål og tilsæt citronsaft, eddike og gul pastafarve. Tilsæt æggehviden og eventuelt kogende vand til konsistensen passer. Smør glasuren på den næsten afkølede kage.

Skriv en kommentar ...