Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ciabatta - den hurtige

Forb. tid 40 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser
  

  • 500 g Hvedemel; Tipo 00
  • 7 g Tørgær
  • 10 g Bageenzymer
  • 400 g Vand
  • 8 g Salt

Sådan gør du
 

  • Bland vand og gær og lade det skumme op (5-10 minutter).
  • Bland de resterende ingredienser i.
  • Start røremaskinen på langsom hastighed i 1 minut, herefter hæves hastigheden til mellem hastighed i endnu 1 minut og til slut fuld kraft indtil dejen slipper skålens sider og bund (ca. 4-5 minutter).
  • Lad dejen hæve tildækket med plastic i 1 time.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og drys ligeledes mel ovenpå.
  • Med en dejspartel, skæres og afvejes stykker af 70g, der lægges på et stykke bagepapir.

Opvarm bagestålet til 260 gr varmluft i 60 minutter!

  • Lad bollerne hæve i 60 minutter indtil bagestålet er gennemvarmt og sæt dem i ovnen. Bages i 9 minutter og køles af på en bagerist.

Spises med koldt tandsmør - Lurpak!