Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Chokoladekage

Ret Kager

Ingredienser
  

  • 300 g Sukker
  • 100 g Lurpak
  • 1 spsk Vanillesukker
  • 2 stk Æg
  • 250 g Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • 20 g Kakao
  • 1 knsp Salt
  • 1 dl Kærnemælk
  • 2 dl Vand

Sådan gør du
 

  • Pisk smør og sukker hvidt og tilsæt æggene, eet af gangen. Pisk rigtigt grundigt.
  • Smelt smørret og hæld Kærnemælk og vand ved.
  • Bland alle tørre ingredienser og gør klar til at sigte disse i blandingen.
  • Tilsæt nu kærnemælk/vand/smørblandingen skiftevis med de tørre ingredienser, som du sigter i, mens du vender og trækker i dejen. Undgå at vende og trække for meget, men undgå samtidig også klumper i din dej.
  • Hæld dejen i en, med bagepapir foret, bradepande (20x35 cm ca.) og bag kagen på næstnederst ribbe i ca. 40 minutter ved 175 grader - eller til der ikke hænger dej ved en kødnål efter prik.

Glasur

  • Kog vandet og hæld det i flormelissen. Tilsæt eventuelt mere vand/flormelis, så konsistensen bliver god og lind.