Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Cheesecake med Hindbærgele og Lakridsbund

Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 40 minutter
Ret Kager
Antal 6

Ingredienser
  

Digestivebund

  • 50 g Mandler; Grofthakkede og ristede
  • 100 g Digestive kiks
  • 2 tsk Lakridspulver
  • 2 tsk Vanillesukker
  • 30 g Brun farin
  • 100 g Lurpak

Ostecreme

  • 4 stk blade Husblas; Udblødt i minimum 10-15 minutter
  • 300 g Hindbær; Frosne
  • 400 g Flødeost Naturel
  • 100 g Skyr
  • 200 g Flormelis
  • 2 tsk Vanillesukker

Hindbærgelé

  • 2 stk blade Husblas; Udblødt i minimum 10-15 minutter
  • Hindbærpuré
  • 75 g Sukker

Sådan gør du
 

Digestivebund

  • Mandlerne hakkes groft, og ristes på en tør pande, til de dufter.
  • Blend nødder, Digestivekiks, brun Farin og vanillesukker i en minihakker og smelt smørret. Tilsæt dette og blend til en fin masse.
  • Fyld kiksedejen i en springform (ca. 20 cm, foret på bunden med et stykke bagepapir og siderne sprøjtet med spraysmør/olie). Lad dejen sætte sig i køleskabet i 1 time.

Ostecreme

  • Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i minimum 10-15 minutter.
  • Hindbærrene koges op og pureres med en stavblender.
  • Sigt puréen og tag 1 1/2 dl fra.
  • Vrid husblassen for vand, og smelt den i resten af den varme hindbærpuré, mens der røres godt.
  • Pisk ost, skyr, flormelis og vanillesukker og tilsæt den resterende hindbærpuré.
  • Hæld cremen over kiksebunden og smør den forsigtigt ud. Lad den sætte sig 1 time i køleskabet.

Hindbærgelé

  • Udblød husblassen i minimum 10-15 minutter i koldt vand og vrid den.
  • Opvarm den hindbærpuré, du tog fra, med sukker. Smelt husblassen i sukker/hindbærpuréen og lad den køle af en smule.
  • Hæld forsigtigt hindbær geléen over kagen mens du drejer kagen rundt, så laget fordeler sig jævnt. Kagen kan serveres efter 20 minutter i køleskabet.