Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Burgerboller

Ret Boller, Hovedretter

Ingredienser
  

  • 500 g Hvedemel
  • 10 g Bageenzymer
  • 50 g Gær; tørgær 11,8g
  • 3 dl Mælk
  • 1 dl Vand
  • 30 g Lurpak
  • 2 spsk Sukker
  • 1 tsk Salt

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, enzymer og gær sammen og tilsæt den fingerlune mælk.
  • Opløs salt og sukker i vandet og tilsæt dette.
  • Tilsæt Lurpak og rør dejen på maskine i ca. 10 minutter.
  • Dejen stilles til hævning i ca. 60 minutter og hældes derefter ud på et bord.
  • Form bollerne i ca. 12 stykker og rul dem flade. Læg bollerne på et stykke bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Sæt bollerne i en 220 grader varm ovn, sænk temperaturen, spray med vand og bag bollerne ved 180 grader på anden nederste ribbe i ovnen i ca. 10-15 minutter.