Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Buffalo Hot Wings

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 20 minutter
Ret Amerikansk, Grill, Marinade, Salsa, Snack, Tøsen
Køkken Amerika

Ingredienser
  

Kyllingekød

  • 1000 g Kyllingelår, vinger eller regulært kød med skind
  • 2 spsk Bagepulver
  • 1 tsk Salt; Groft
  • 1 tsk Peber; Friskkværnet
  • 1/2 dl Olie
  • Eventuelt hvidløgspulver; ca. 1 tsk

Marinade

  • 3 spsk Lurpak
  • 2 spsk Sriracha-sauce
  • 1 tsk Cayennepeber
  • 2 spsk Eddike; Æblecidereddike fungerer godt
  • 4 spsk Ketchup; Heinz selvfølgelig

Sådan gør du
 

  • Dup kyllingelårene/vingerne tørre med papir og hæld dem i en skål.
  • Hæld olie over og drys med bagepulver, salt og peber.
  • Vend lårene og sæt dem på køl et par timer.
  • Læg lårene på bagepapir og bag dem i ovnen ved 190 grader almindelig ovn i ca. 60-75 minutter (afhænger af stykkernes tykkelse).

Steg eventuelt stykkerne i Friteusen i ca. 15 minutter

    Marinade

    • Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt Sriracha-sauce, derpå eddike, Cayennepeber og til slut ketchup. Lad blandingen simre indtil den syrlige smag fra eddiken aftager en smule.
    • Hæld marinaden over lårene eller brug saucen som dip istedet.