Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Brunkager

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Småkager
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 100 g Mandler; Smuttede og let hakkede
  • 250 g Lurpak
  • 250 g Sukker
  • 250 g Sirup
  • 10 g Potaske
  • 3 g Hjortetaksalt
  • 500 g Hvedemel
  • 5 g Nellike; Stødt
  • 10 g Kanel
  • 2 1/2 g Kardemomme

Sådan gør du
 

  • Smut mandlerne (hæld kogende vand over og vent et kvarter), hak dem groft.
  • Hæld sukker, sirup og smør i kasserolle og varm op ved middel varme og under omrøring til det er smeltet.
  • Lad blandingen afkøle et kvarter og tilsæt mandler, krydderier.
  • Opløs potasken i en smule varmt vand og tilsæt det sammen med Hjortetaksalt.
  • Tilsæt melet lidt efter lidt og læg mærke til dejens konsistens mens der æltes. Den skal være glat og kunne æltes.
  • Rul dejen til pølser, pak dem i Witawrap og læg dem i køleskabet til dagen efter.
  • Tag pølserne ud af køleskabet og skær dem tyndt - maks. 3 mm.
  • Bag småkagerne ved 175 grader almindelig ovn i ca. 8 minutter. Hold godt øje.

Skriv en kommentar ...