
Brioche Burgerboller
Du kender de bløde, luftige og søde Briocheboller, som kan købes i supermarkedet – disse er endnu bedre!
Ingredienser
Tangzhong
- 60 g Hvedemel
- 80 g Vand
- 160 g Mælk
Dej
- 3 spsk Tørgær
- 360 g Mælk
- 100 g Sukker
- 960 g Hvedemel
- 18 g Bageenzymer
- 80 g Skummetmælkspulver
- 3 tsk Salt Fint
- 3 stk Æg
- 3 stk Æggeblommer
- 125 g Lurpak Blødt
Æggevask
- 2 stk Æg
- Mælk Samme volumen som æggene
Sådan gør du
Tangzhong
- I en kasserolle varmes mel, vand og mælk om ved middel varme.
- Blandingen er færdig, når den ligner melklister.
Dej
- Bland tørgær, mælk og sukker og lad det stå i 5 minutter.
- Tilsæt Tangzhong-blanding, mel, bageenzymer, salt, skummetmælkspulver og rør det på røremaskinen.
- Tilsæt æg og æggeblommer lidt ad gangen og til slut den bløde smør.
- Rør grundigt – gerne 10-15 minutter, eller indtil dejen slipper siderne.
- Lad dejen hæve i 1,5 timer.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord og form den til boller af 80g.
- Læg dem på tre bageplader (3×9).
- Lad dem hæve i yderligere 1,5-2 timer.
- Pensl bollerne med æggevask og bag bollerne ved 165-175℃ i ca. 17 minutter. Byt rundt på pladerne undervejs. Jeg havde plads til to plader ad gangen i min ovn.