Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Brioche Burgerboller

Du kender de bløde, luftige og søde Briocheboller, som kan købes i supermarkedet – disse er endnu bedre!
Forb. tid 4 timer
Tilb. tid 1 time
Ret Amerikansk, Brød
Køkken Amerika, Amerikansk, Danmark, Dansk
Antal 27 stk

Ingredienser
  

Tangzhong

  • 60 g Hvedemel
  • 80 g Vand
  • 160 g Mælk

Dej

  • 3 spsk Tørgær
  • 360 g Mælk
  • 100 g Sukker
  • 960 g Hvedemel
  • 18 g Bageenzymer
  • 80 g Skummetmælkspulver
  • 3 tsk Salt Fint
  • 3 stk Æg
  • 3 stk Æggeblommer
  • 125 g Lurpak Blødt

Æggevask

  • 2 stk Æg
  • Mælk Samme volumen som æggene

Sådan gør du
 

Tangzhong

  • I en kasserolle varmes mel, vand og mælk om ved middel varme.
  • Blandingen er færdig, når den ligner melklister.

Dej

  • Bland tørgær, mælk og sukker og lad det stå i 5 minutter.
  • Tilsæt Tangzhong-blanding, mel, bageenzymer, salt, skummetmælkspulver og rør det på røremaskinen.
  • Tilsæt æg og æggeblommer lidt ad gangen og til slut den bløde smør.
  • Rør grundigt – gerne 10-15 minutter, eller indtil dejen slipper siderne.
  • Lad dejen hæve i 1,5 timer.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og form den til boller af 80g.
  • Læg dem på tre bageplader (3×9).
  • Lad dem hæve i yderligere 1,5-2 timer.
  • Pensl bollerne med æggevask og bag bollerne ved 165-175℃ i ca. 17 minutter.
    Byt rundt på pladerne undervejs. Jeg havde plads til to plader ad gangen i min ovn.
Keyword Bagerbrød, Brød, Burger