Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Boller med havregryn og solsikkekerner

Ret Boller

Ingredienser
  

  • 600 g Hvedemel
  • 12 g Bageenzymer
  • 6 dl Vand
  • 1/4 stk Tørgær
  • 1 dl Solsikkekerner
  • 2 dl Havregryn
  • 1/2 dl Rapsolie
  • 2 tsk Salt
  • 4 spsk Sukker

Sådan gør du
 

  • Vand og tørgær blandes og henstår i 5-10 minutter, hvorefter sukker og salt tilsættes.
  • Herefter tilsættes mel blandet med bageenzymer, der røres ind og til slut olie.
  • Dejen æltes 6 minutter eller indtil den viser tegn på at slippe skålen - dejen er ret fugtig! Start 1 minut ved langsom hastighed på røremaskinen, herefter endnu 1 minut ved mellem hastighed og slut med 3/4 hastighed de sidste minutter.
  • Sættes til hævning køligt i 8-72 timer.
  • Bages efter formning i 130g stykker ved 190 grader i ca. [cooked-timer minutes="16"]16 minutter[/cooked-timer].