Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Bobotie

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Sydafrikansk
Køkken Sydafrika

Ingredienser
  

  • 1000 g Hakket Oksekød
  • 2 stk Løg; finthakkede sammen med gulerødderne
  • 2 stk Gulerødder; finthakkede sammen med løgene
  • 35 g Rasp
  • 125 g Mælk
  • 2 fed Hvidløg
  • 5 cm Ingefær; Revet
  • 2 spsk Karry
  • 4 spsk Mangochutney
  • 1 dl Mandler; Hakkede
  • 250 ml Oksebouillon
  • 2 stk Æg
  • 1/2 tsk Gurkemeje

Sådan gør du
 

  • Bland rasp og 125 ml mælk og lad det stå. Hak løg og gulerødder fint og steg det ved middelhøj varme indtil det bliver blødt - ca. 2-3 minutter.
  • Tilsæt Hvidløg og Ingefær og steg et par minutter.
  • Tilsæt kødet og steg det brunt 5-6 minutter.
  • Tilsæt karry og mandler og steg endnu et par minutter.
  • Tilsæt oksebouillon, chutney, limesaft og den gennemvædede rasp og rør grundigt. Lad det simre og hæld kødet i et ildfast fad.
  • Dæk til med sølvpapir og giv det 25 minutter ved 180 grader.
  • Pisk æg, den resterende mælk (125 ml) samt Gurkemeje og hæld det ovenpå kødet. Bag retten uden sølvpapir i endnu 25 minutter og server med ris til.