Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Baked beans

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Hovedretter

Ingredienser
  

  • 1800 g Hvide bønner
  • 9 tsk Salt
  • 6 spsk Olie
  • 600 ml Vand
  • 4 fed Hvidløg
  • 4 stk Gulerødder; små, finthakkede
  • 4 stk Bladselleri; finthakket
  • 900 g Tomater; flåede eller hakkede
  • 10 dl Tomatketchup; Heinz
  • 6 spsk Maizena; udblødt i koldt vand
  • 3 stk Rawit chili; Sætkre chili, kan udelades

Sådan gør du
 

  • Udblød bønnerne natten over i 5L vand med de 9 spsk salt.
  • Hæld vandet fra, rens bønnerne i flere hold vand, dæk med vand og bring i kog.
  • Skum bønnerne, sænk temperaturen og lad dem simre til de er møre. Tiden afhænger af bønnernes tilstand og alder.

Sauce

  • Varm olien i en gryde over middel varme. Tilsæt hvidløg og varm kortvarigt, tilsæt chili, gulerod og selleri, sænk varmen og lad det simre i [cooked-timer minutes="20"]20 Minutter[/cooked-timer] indtil det er godt gennemstegt.
  • Tilsæt tomat og ketchup og smag til med salt og peber. Lad det simre yderligere [cooked-timer minutes="10"]10 Minutter[/cooked-timer] og blend saucen med en stavblender til passende konsistens.
  • Bland majsmelet med lidt vand og tilsæt det under omrøring. Tilsæt ca. 16 dl vand og til slut bønnerne - lad retten simre yderligere [cooked-timer minutes="15"]15 Minutter[/cooked-timer]. Tilsæt eventuelt en spsk smør ved servering.