Dosering: 2% bageenzymer af melmængden
Eksempel: 500g Hvedemel tilsættes 10g bageenzymer
\( 500 \cdot \frac{2}{100}=10g \)

Bageenzymer er lidt af et mirakelmiddel for enhver der bager brød. Enzymer er et naturligt protein, der giver en masse fordele i forbindelse med brødbagning.
Har du nogensinde undret dig over, hvordan bageren kan lave et så luftigt brød og med så sprød en skorpe? En stor del af svaret er enzymer.
Derfor skal du vide, at bageenzymer findes
Jeg opdagede bageenzymer på Nyborgs-Room.com for et par måneder siden og nu bager jeg ikke brød eller boller uden.
Enzymer er proteiner, som findes naturligt i det korn, som man laver mel af. Når man tilsætter kunstige enzymer, er det for at optimere og forfine den virkning, som enzymerne har på brødet, nemlig at gøre det blødt og lækkert, siger ernæringsekspert Christian Bitz.
https://www.dr.dk/levnu/mad/genvejen-til-det-bloede-broed
Fordelen ved bageenzymer er, at du opnår et brød, der tangerer bagerens, men man kan selvfølgelig også være uheldig, selv med bageenzymer ;O)
Og de er ikke farlige at spise, understreger han: – Faktisk bliver enzymerne inaktive, når brødet bliver bagt. Derfor er de heller ikke en egentlig ingrediens, men et bagehjælpemiddel.
https://www.dr.dk/levnu/mad/genvejen-til-det-bloede-broed
Enzymerne giver følgende fordele
- Bedre hæveevne
- Længere holdbarhed
- Bedre krumme
- Sprødere skorpe
Er du af den type, der straks tænker, om det nu kan være sundt nok – tja, bedøm selv og afvej, om ikke dejlige hvide boller med sprød skorpe, lige er sagen? ;O)
Læs eventuelt mere i denne artikel fra DR: https://www.dr.dk/levnu/mad/genvejen-til-det-bloede-broed