
Sprøde nuggets med indisk inspireret sauce
Denne ret minder lidt om Butterchicken, men er ikke så tidskrævende
Ingredienser
Sprøde kyllingenuggets
- 900 g Kyllingebrystfileter Skåret i aflange strimler
- 5 dl Rasp Med salt og peber
- 4 stk Æg Rørt sammen
Indisk inspireret sauce
- 2 stk Løg Hakkede
- 4 fed Hvidløg Pressede
- 4 tsk Garam Masala
- 2 tsk Karry
- 1 ds Tomatpure Stor
- 1 bg Hønsebuillon Knorrs
- 4 dl Vand
- 500 ml Madlavningsfløde
- 2 spsk Sukker
- Salt og Peber for smag
Sådan gør du
Sprøde kyllingenuggets
- Skær kyllingen i aflange strimler/stykker.
- Læg kødet i en skål og hæld æggeblandingen over – vend det godt rundt.
- Paner derpå kyllingestykkerne i rasp og vær grundig med hvert stykke.
- Læg det til side, så de er klar til en tur i "Tøsen".
Indisk inspireret sauce
- Hæld lidt olie i en gryde og steg løgene af ved middel/høj varme – indtil de er gennemsigtige, ca. 5-6 minutter.
- Tilsæt hvidløg til slut og steg dem med en smule.
- Tilsæt tomatpure og lad det varme godt igennem – det gør ikke noget, at det bliver lidt mørkt – det giver blot bedre smag til retten.
- Tilsæt krydderier og steg det med i 20 sekunder.
- Herefter tilsættes buillong og vand og saucen simrer i 5 minutter.
- Hæld den på et blenderglas og giv den en god tur med stavblenderen.
- Hæld saucen tilbage i gryden og tilsæt fløde og eventuelt ekstra vand, hvis konsistensen er lidt for cremet.
- Lad saucen simre færdig i 5-10 minutter.
Kyllingen i det gyldne bad
- Steg de panerede kyllingestykker i 5 minutter ved 160 grader i friteusen – 8-10 stykker af gangen.
- Server med ris til og spis rigeligt 😉