Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Sprøde nuggets med indisk inspireret sauce

Denne ret minder lidt om Butterchicken, men er ikke så tidskrævende
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Indien
Køkken Indien, Indisk
Antal 4

Ingredienser
  

Sprøde kyllingenuggets

  • 900 g Kyllingebrystfileter Skåret i aflange strimler
  • 5 dl Rasp Med salt og peber
  • 4 stk Æg Rørt sammen

Indisk inspireret sauce

  • 2 stk Løg Hakkede
  • 4 fed Hvidløg Pressede
  • 4 tsk Garam Masala
  • 2 tsk Karry
  • 1 ds Tomatpure Stor
  • 1 bg Hønsebuillon Knorrs
  • 4 dl Vand
  • 500 ml Madlavningsfløde
  • 2 spsk Sukker
  • Salt og Peber for smag

Sådan gør du
 

Sprøde kyllingenuggets

  • Skær kyllingen i aflange strimler/stykker.
  • Læg kødet i en skål og hæld æggeblandingen over – vend det godt rundt.
  • Paner derpå kyllingestykkerne i rasp og vær grundig med hvert stykke.
  • Læg det til side, så de er klar til en tur i "Tøsen".

Indisk inspireret sauce

  • Hæld lidt olie i en gryde og steg løgene af ved middel/høj varme – indtil de er gennemsigtige, ca. 5-6 minutter.
  • Tilsæt hvidløg til slut og steg dem med en smule.
  • Tilsæt tomatpure og lad det varme godt igennem – det gør ikke noget, at det bliver lidt mørkt – det giver blot bedre smag til retten.
  • Tilsæt krydderier og steg det med i 20 sekunder.
  • Herefter tilsættes buillong og vand og saucen simrer i 5 minutter.
  • Hæld den på et blenderglas og giv den en god tur med stavblenderen.
  • Hæld saucen tilbage i gryden og tilsæt fløde og eventuelt ekstra vand, hvis konsistensen er lidt for cremet.
  • Lad saucen simre færdig i 5-10 minutter.

Kyllingen i det gyldne bad

  • Steg de panerede kyllingestykker i 5 minutter ved 160 grader i friteusen – 8-10 stykker af gangen.
  • Server med ris til og spis rigeligt 😉