Butterchicken
Denne opskrift prøvede vi på Nirvana restauranten i El Higuerón nær Fuengirola – og den tog kegler!
Ingredienser
Kød og marinade
- 900 g Kyllingebryst Skåret i mundrette bidder
- 2 dl Yoghurt Naturel
- 3 fed Hvidløg Presset
- 1 spsk Ingefær Revet
- 2 tsk Garam Masala
- 1 tsk Gurkemeje
- 1 tsk Chilipulver
- 1 tsk Spidskommen
- 1 tsk Salt
- 1 spsk Sukker
Ingredienser
- 3 spsk Olie Til stegning af kødet
- 2 spsk Olie Til saucen
- 2 spsk Smør Til saucen
- 1 stk Løg Hakket
- 3 fed Hvidløg Presset
- 1 spsk Ingefær Revet
- 1 1/2 tsk Spidskommen
- 2 tsk Garam Masala
- 2 tsk Koriander Tørret
- 1 ds Hakkede tomater
- 1 tsk Chilipulver
- 2 tsk Salt
- 2 spsk Sukker
- 1 tsk Bukkehornsfrø
- 5 dl Fløde
Sådan gør du
Marinering af kød
- Skær kødet i mundrette bidder og bland det godt med alle ingredienserne til marinaden.
- Lad kødet stå en halv times tid, mens du forbereder saucen.
Sauce og kød
- Hæld 2 spsk olie på panden og steg kødet af på begge sider, så det får stegeskorpe.
- Steg det gerne ad to omgange og læg det i en skål, tildækket.
- Hæld 2 spsk olie og 2 spsk smør på panden og skru ned på medium/høj varme.
- Tilsæt løget og steg det nogle minutter, indtil det bliver "gennemsigtigt".
- Tilsæt hvidløg og ingefær og steg 20 sekunder.
- Tilsæt koriander, spidskommen og Garam Masala og steg 20 sekunder.
- Tilsæt hakkede tomater, chili, salt, sukker og bukkehornsfrø og lad saucen simre 10 minutter.
- Hæld saucen på et stavblenderglas og giv den en ordentlig tur med stavblenderen. Tilsæt lidt vand, så saucen bliver mere håndterbar 😉 (1/2 dl ca).
- Hæld saucen tilbage på panden, tilsæt fløde og rør godt rundt.
- Tilsæt kød og kødsaft og lad retten simre indtil den skal serveres (10+ minutter).
- Server med ris til … 😉
Noter
Retten kan med fordel laves med mindre chili, da den er ret spicy, meeen smag og behag … 😉