Spring til indhold

Butterchicken

Denne opskrift prøvede vi på Nirvana restauranten i El Higuerón nær Fuengirola – og den tog kegler!
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 1 time
Ret Indien
Køkken Indien, Indisk
Antal 5

Ingredienser
  

Kød og marinade

  • 900 g Kyllingebryst Skåret i mundrette bidder
  • 2 dl Yoghurt Naturel
  • 3 fed Hvidløg Presset
  • 1 spsk Ingefær Revet
  • 2 tsk Garam Masala
  • 1 tsk Gurkemeje
  • 1 tsk Chilipulver
  • 1 tsk Spidskommen
  • 1 tsk Salt
  • 1 spsk Sukker

Ingredienser

  • 3 spsk Olie Til stegning af kødet
  • 2 spsk Olie Til saucen
  • 2 spsk Smør Til saucen
  • 1 stk Løg Hakket
  • 3 fed Hvidløg Presset
  • 1 spsk Ingefær Revet
  • 1 1/2 tsk Spidskommen
  • 2 tsk Garam Masala
  • 2 tsk Koriander Tørret
  • 1 ds Hakkede tomater
  • 1 tsk Chilipulver
  • 2 tsk Salt
  • 2 spsk Sukker
  • 1 tsk Bukkehornsfrø
  • 5 dl Fløde

Sådan gør du
 

Marinering af kød

  • Skær kødet i mundrette bidder og bland det godt med alle ingredienserne til marinaden.
  • Lad kødet stå en halv times tid, mens du forbereder saucen.

Sauce og kød

  • Hæld 2 spsk olie på panden og steg kødet af på begge sider, så det får stegeskorpe.
  • Steg det gerne ad to omgange og læg det i en skål, tildækket.
  • Hæld 2 spsk olie og 2 spsk smør på panden og skru ned på medium/høj varme.
  • Tilsæt løget og steg det nogle minutter, indtil det bliver "gennemsigtigt".
  • Tilsæt hvidløg og ingefær og steg 20 sekunder.
  • Tilsæt koriander, spidskommen og Garam Masala og steg 20 sekunder.
  • Tilsæt hakkede tomater, chili, salt, sukker og bukkehornsfrø og lad saucen simre 10 minutter.
  • Hæld saucen på et stavblenderglas og giv den en ordentlig tur med stavblenderen. Tilsæt lidt vand, så saucen bliver mere håndterbar 😉 (1/2 dl ca).
  • Hæld saucen tilbage på panden, tilsæt fløde og rør godt rundt.
  • Tilsæt kød og kødsaft og lad retten simre indtil den skal serveres (10+ minutter).
  • Server med ris til … 😉

Noter

Retten kan med fordel laves med mindre chili, da den er ret spicy, meeen smag og behag … 😉
Keyword Spicy, Stærk

Skriv en kommentar ...