Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Oksespidsbryst i trykkoger med himmelsk sovs

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Hovedretter, Sauce - Sovs

Ingredienser
  

  • 1 kg Oksespidsbryst; ca. 1-1 1/2 kg
  • 1 tsk Madagaskarpeber
  • 1 tsk Rosenpeber
  • 1 tsk Sort peber
  • 1 tsk Hvid peber
  • 1 fl Rødvin
  • 5 dl Kalvefond; Knors små bægre
  • 2 1/2 dl Kyllingefond; Knors små bægre
  • 2 kviste Rosmarin; frisk (eller blot 1 spsk tørret)
  • 2 fed Hvidløg
  • 7 stk Enebær
  • 1 spsk Olie
  • 2 spsk Lupak smør

Sauce

  • 4 tsk Tomatpuré
  • 2 spsk Madagaskarpeberkorn; hele
  • 2 1/2 dl Fløde
  • Evt. Maizena til jævning

Grovmos

  • 1 stk Kålrabi; 1/2 - 1
  • 1000 g Kartofler
  • 4 tsk Salt
  • 2 stk Porre
  • 6 spsk Smør
  • Evt. lidt mælk eller fløde ;O)

Sådan gør du
 

  • Knus alle pebre (brug eventuelt blot almindeligt stødt peber) og gnid peberblandingen godt ind i kødet.
  • Hæld olie og smør i en trykkoger (evt. blot en støbejernsgryde). Brun oksespidsbrystet på alle sider.
  • Tilsæt det meste af rødvinen og alt kalve- og kyllingefonden. Tilsæt hele hvidløg, rosmarin og enebær.
  • Tænd trykkogeren på fuld gas og lad kødet koge i [cooked-timer minutes="60"]60 Minutter[/cooked-timer]. Brystet tages op og saucen tilberedes.

Sauce

  • Skru op for varmen og kog væden lidt ned evt. til det halve. Tilsæt fløde, hele madagaskarpeberkorn og smag til med tomatpuré, salt, peber og sukker.
  • Læg oksespidsbrystet tilbage i gryden, og varm kødet op igen, inden det skæres ud i skriver.

Grovmos

  • Skræl kartofler og kålrabi og skær disse i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand og salt.
  • Kog det mørt under låg - ca. [cooked-timer minutes="30"]30 minutter[/cooked-timer].
  • Porrerne renses og skæres i tynde skiver. Vandet hældes fra kartofler og kålrabi og damp dem tørre. Kom smørret i og mos det groft. Tilsæt eventuelt lidt mælk/fløde. Vend porren i mosen og smag til med salt og peber.

Skriv en kommentar ...