Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Sukkerboller – Fastelavnsboller

Forb. tid 1 time 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Kager

Ingredienser
  

  • 500 g Hvedemel
  • 25 g Gær
  • 1/2 tsk Salt
  • 4 spsk Sukker
  • 1 stk Æg
  • 75 g Lurpak smør
  • 2 1/2 dl Mælk; lunkent
  • 2 1/2 dl Madlavningsfløde
  • 2 1/2 spsk Hvedemel
  • 2 spsk Sukker
  • 2 stk Æg
  • 1 spsk Vanillesukker; 1-2 spsk passer godt ;O)
  • Smeltet Lurpak smør til at dyppe i
  • Sukker til at dyppe i

Sådan gør du
 

  • Rør gær, hvedemel, smør, sukker, salt og æg sammen i en røremaskine.
  • Tilsæt mælk og ælt dejen i nogle minutter, indtil den slipper skålens sider.
  • Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter - til dobbelt størrelse.
  • Bland fløde, sukker og hvedemel i en gryde. Lad det koge op og lad det simre i 3 minutter under omrøring. Cremen kan godt være sej at røre, men det er helt efter bogen.
  • Tag gryden af varmen, tilsæt æggene, der røres ind - herefter vanillesukker. Brug med fordel en håndmixer.
  • Varm cremen op i ca. 30 sekunder, tag gryden af varmen og tilsæt vanillesukker.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet og ælt den let. Del dejen i 16 klumper og tril dem til ensartede runde boller.
  • Rul bollerne flade med en køkkenrulle og læg 2 tsk vanillecreme på hver. Saml bollerne omhyggeligt og læg dem på en bageplade med papir med sømmene nedad.
  • Lad bollerne hæve under et stykke plastic i 30-45 minutter. Når bollerne rejser sig ved et let tryk med fingeren, er de færdighævede. Varm ovnen til 210 grader.
  • Bollerne bages midt i ovnen i ca. 10 minutter, indtil de er let gyldne. Lad bollerne køle af på en rist. Dyp bollerne i smør og derefter i sukker, umiddelbart før serveringen.