Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Surdej - Rugbrød
Denne surdej er baseret på vand og er beregnet til rugbrød.
Udskriv
Pin Recipe
Forb. tid
10
minutter
min
Samlet tid
10
minutter
min
Ret
Brød, Rugbrød, Starter
Køkken
Danmark
Ingredienser
100
g
Rugmel
100
g
Vand
Fingerlunt
Sådan gør du
Rugmel og vand blandes i en skål og røres rundt.
Start med en ske og derpå med fingrene (så vi får lidt "urenheder" med ;)
Dag 2
Se til surdejen og rør en smule rundt
Dag 3
Fodr surdejen ved at tage 50g surdej fra og dertil tilsætter 50g Rugmel og 50g lunkent vand. Kasser de ca. 100g surdej, du har tilovers.
Dag 4
Fodr surdejen ved at tage 50g surdej fra og dertil tilsætter 50g Rugmel og 50g lunkent vand. Kasser de ca. 100g surdej, du har tilovers.
Dag 5
Fodr surdejen ved at tage 50g surdej fra og dertil tilsætter 50g Rugmel og 50g lunkent vand. Kasser de ca. 100g surdej, du har tilovers.
Herfra kan den bruges til at bage med. Lad dejen boble op til ca. 150% størrelse, hvilket den gerne skal gøre inden for 4 timer.
Derpå tages 50g fra og dertil tilsættes 50g Rugmel og 50g lunkent vand.
Vi har nu 150g "ung" surdej og tager igen 50g fra, som vi fodrer med 50g Rugmel og 50g lunkent vand, som stilles i køleskabet.
De resterende 100g bruger vi til at bage rugbrød med.
Noter
Keyword
Surdej