Go Back

Surdej - Rugbrød

Denne surdej er baseret på vand og er beregnet til rugbrød.
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Brød, Rugbrød, Starter
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 100 g Rugmel
  • 100 g Vand Fingerlunt

Sådan gør du
 

  • Rugmel og vand blandes i en skål og røres rundt.
  • Start med en ske og derpå med fingrene (så vi får lidt "urenheder" med ;)

Dag 2

  • Se til surdejen og rør en smule rundt

Dag 3

  • Fodr surdejen ved at tage 50g surdej fra og dertil tilsætter 50g Rugmel og 50g lunkent vand. Kasser de ca. 100g surdej, du har tilovers.

Dag 4

  • Fodr surdejen ved at tage 50g surdej fra og dertil tilsætter 50g Rugmel og 50g lunkent vand. Kasser de ca. 100g surdej, du har tilovers.

Dag 5

  • Fodr surdejen ved at tage 50g surdej fra og dertil tilsætter 50g Rugmel og 50g lunkent vand. Kasser de ca. 100g surdej, du har tilovers.
  • Herfra kan den bruges til at bage med. Lad dejen boble op til ca. 150% størrelse, hvilket den gerne skal gøre inden for 4 timer.
  • Derpå tages 50g fra og dertil tilsættes 50g Rugmel og 50g lunkent vand.
  • Vi har nu 150g "ung" surdej og tager igen 50g fra, som vi fodrer med 50g Rugmel og 50g lunkent vand, som stilles i køleskabet.
  • De resterende 100g bruger vi til at bage rugbrød med.

Noter

Keyword Surdej