Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Toastbrød

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 20 minutter
Ret Brød

Ingredienser
  

  • 550 g Hvedemel
  • 11 g Bageenzymer
  • 8 g Tørgær
  • 3 1/2 dl Mælk; Fingervarmt
  • 1 1/2 spsk Sukker
  • 1 1/2 tsk Salt
  • 2 stk Æg; Eet til dejen og eet til pensling
  • 50 g Lurpak

Sådan gør du
 

  • Hæld det fingervarme mælk og gær sammen og lad det skumme op - ca. 10 minutter.
  • Bland mel og enzymer.
  • Tilsæt alle ingredienser og rør med K-spaden på røremaskine. Først 1 minut ved lav hastighed. Derefter 1 minut ved medium hastighed og til slut fuld gas indtil dejen slipper skålens sider - ca. 8 minutter.
  • Saml dejen ved at trække dejen ind mod midten i skålen, så der dannes en spændstig kugle og lad den hæve under plastic i 1 time - eller indtil dobbelt størrelse.
  • Hæld dejen ud og fold den 1/3 ind fra hver side og læg den i en brødform.
  • Brødet skal hæve endnu 1 time, hvorefter det pensles med ægget sammenpisket med 50 ml mælk.
  • Bag brødet i30 minutter ved 200 grader almindelig ovn. Først på næstnederste rille og de sidste fem minutter på nederste rille. Når de første 15 minutter er gået kan man med fordel lægge et stykke stanniol over brødet, så det ikke bliver for mørkt.

Anden mulighed for afbagning

  • Ved at lade brødet hæve i en firkantet form og lægge et stykke bagepapir over og derpå et tungt ildfast fad, opnås det firkantede toastbrød, vi kender fra Lidl ;O)

Skriv en kommentar ...