Hvideboller.dk

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur!

Ingredienser

Fremgangsmåde

Surdejsbrød

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Ret Brød
Køkken Danmark

Ingredients
  

  • 5 dl Vand; Lillefingerlunkent
  • 24 g Surdej på pulverform
  • 12 g Bageenzymer
  • 10 g Gær; Rødgær/tørgær
  • 600 g Hvedemel; Manitoba eller blot Tipo00
  • 2 tsk Salt
  • 1 spsk Sukker

Instructions
 

  • Bland mel, sukker, gær, bageenzymer og hvedesur og tilsæt vand med salt i.
  • Rør dejen godt på røremaskine indtil dejen slipper skålens sider - ca. 10 minutter med stigende hastighed.
  • Lad dejen hæve 60 minutter i skålen.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den forsigtigt i to.
  • Fold forsigtigt brødene aflange og læg dem i en couche (et stykke pudevår, drysset med mel, hvorpå brødet lægges. Mellem hvert brød foldes stoffet op, så dejstykkerne adskilles af stof - se eventuelt teknikken på John Kirkwoods Youtube-kanal her: Couche brugt til Ciabattabrød).
  • Tænd ovnen med bagestålet i (brug eventuelt 2-3 bageplader lagt ovenpå hinanden) og varm den op til 260 grader. Lad brødene hæve en time, hvorpå de vippes over på et "flipping board" (et stykke pap omviklet med staniol) og videre over på et stykke bagepapir.
  • Sænk temperaturen til 200 grader og læg bagepapiret med brød på ind i ovnen med en pizzaspade. Spray ovnkammeret med vand og bag brødene i 25-30 minutter. Afbag eventuelt brødene af to omgange, så skorpen bliver helt sprød!
Keyword Forret, Pizza, Surdej