Surdej - Rugbrød
Denne surdej er baseret på vand og er beregnet til rugbrød.
Ingredienser
- 100 g Rugmel
- 100 g Vand Fingerlunt
Sådan gør du
- Rugmel og vand blandes i en skål og røres rundt.
- Start med en ske og derpå med fingrene (så vi får lidt "urenheder" med 😉
Dag 2
- Se til surdejen og rør en smule rundt
Dag 3
- Fodr surdejen ved at tage 50g surdej fra og dertil tilsætter 50g Rugmel og 50g lunkent vand. Kasser de ca. 100g surdej, du har tilovers.
Dag 4
- Fodr surdejen ved at tage 50g surdej fra og dertil tilsætter 50g Rugmel og 50g lunkent vand. Kasser de ca. 100g surdej, du har tilovers.
Dag 5
- Fodr surdejen ved at tage 50g surdej fra og dertil tilsætter 50g Rugmel og 50g lunkent vand. Kasser de ca. 100g surdej, du har tilovers.
- Herfra kan den bruges til at bage med. Lad dejen boble op til ca. 150% størrelse, hvilket den gerne skal gøre inden for 4 timer.
- Derpå tages 50g fra og dertil tilsættes 50g Rugmel og 50g lunkent vand.
- Vi har nu 150g "ung" surdej og tager igen 50g fra, som vi fodrer med 50g Rugmel og 50g lunkent vand, som stilles i køleskabet.
- De resterende 100g bruger vi til at bage rugbrød med.