Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Vidundere er de måske ikke, men smagen er der og dækket med rigeligt nade, så spiller det maks!

Vi har alle prøvet at stå klar med godt hakket oksekød til burgere, grillen er varm og sulten banker på.

Kødet steges og sulten skal stilles, men burgerbøfferne er som skosåler og værdige som godt grillkul!

Jeg hørte forleden om en måde at forme bøfferne på, der gør at saften bevares og smag og form bibeholdes.

Prøv disse simple trin og burgerne får et helt nyt perspektiv under det hellige fredagsmåltid

1. Tag en håndfuld hakket oksekød og form bøffen mellem hænderne – men tryk IKKE kødet sammen. Blot lige, så det hænger sammen og formen er som en god tyk hakkedreng.

2. Pres en finger ned i midten af bøffen – ca. 2/3 ned, så der laves en fordybning i midten. Ikke noget med at rille bøffen med en kniv eller forme dem pænt og sirligt – mas et hul og hop videre til næste trin!

3. Umiddelbart inden stegningen, krydres bøffen på siden med fordybning med salt og peber.

4. Læg bøffen på den varme grill og krydr den anden side med salt og peber.

5. UNDLAD AT VENDE BØFFERNE FØR DE ER STEGT PÅ DEN ENE SIDE.

6. Vend bøfferne og steg dem færdige på den anden side.

7. UNDLAD IGEN AT VENDE BØFFERNE – OG PRES ELLER FLYT IKKE PÅ DEM FØR DE ER FÆRDIGE!

8. Spis bøfferne i hjemmelavede boller med MASSER af nade og en smule grønt! ;O)