Disse sprøde rundstykker er lavet på Bagestaalet, hvilket giver en krumme og sprødhed, der bare smager.
Rundstykker - med sesam og hørfrø
Ingredienser
- 1100 g Hvedemel
- 8 1/2 dl Vand; fingervarmt
- 50 g Gær
- 22 g Salt
- 40 g Sukker
- Majsmel, Hørfrø og Sesamfrø til bordet
Sådan gør du
- Bland mel og bageenzymer og tilsæt tørgær.
- Tilsæt vand, med sukker og salt og ælt dejen på røremaskine med K-spaden i ca. 10-15 minutter eller indtil dejen slipper skålens sider.
- Lad dejen hæve en time tildækket i skålen, hvor du undervejs trækker dejen væk fra skålens sider og ind mod midten for at spænde dejen op. Dette gøres 3-4 gange under hævningen.
- Under hævningen tændes ovnen på 250 grader med et Bagestål i på næstnederste ribbe (bagestaalet.dk - se eventuelt link i menuen). Bagestålet skal varme op i en time inden brug.
- Hæld majsmel, hørfrø og sesamfrø på et bord og hæld derefter dejen ud derpå. Skær dejen i 12-14 stykker med en spatel og læg stykkerne på bagepapir.
- Stykkerne efterhæver under hæveplastic (se T&T) ca. 20 minutter, hvorefter det ene bagestykke (bagepapir med dejstykker på).
- Hæld 2 dl kogende vand i en bradepande i bunden af ovnen.
- Bag stykkerne i 12 minutter og spray undervejs ovnen med vand.