
Rødvinssauce baseret på glaze og fløde
Kokkens hemmelighed! 😉
Ingredienser
- 2 stk Persillerod
- 2 stk Pastinak
- 1/2 stk Knoldselleri
- 2 stk Gulerødder
- 2 dl Sukker
- 2 ½ dl Balsamicoeddike
- 2 ½ – 5 dl Rødvin Afhænger af kraften på saucen
- En smule vand eventuelt
- 1 stk Bouillonterning
- 750 ml Fløde
- Salt, peber og sukker for smag
Sådan gør du
- Skræl og skær rodfrugterne i grove stykker
- Steg dem af i en smule olie
- Tilsæt sukkeret og lad det blive lysebrunt – endelig ikke mørkere!
- Tilsæt Balsamico, rødvin og bouillonterningen – og måske en smule vand
- Lad blandingen koge ind til en "10-krone" – I mit tilfælde blev det noget tykt og jeg tænker, jeg havde en anelse for meget sukker ved 😉
- Si det over i en skål og derpå tilbage i den nu tømte gryde
- Tilsæt fløde og kulør og jævn det eventuelt en smule (halv mel og halv mælk, rystet godt sammen)
- Smag til med salt, peber, sukker og eventuelt lidt mere balsamicoeddike