Hvideboller.dk

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur!

Rødvinssauce baseret på glaze og fløde

Kokkens hemmelighed! 😉
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Sauce – Sovs
Køkken Frankrig, Fransk

Ingredienser
  

  • 2 stk Persillerod
  • 2 stk Pastinak
  • 1/2 stk Knoldselleri
  • 2 stk Gulerødder
  • 2 dl Sukker
  • 2 ½ dl Balsamicoeddike
  • 2 ½ – 5 dl Rødvin Afhænger af kraften på saucen
  • En smule vand eventuelt
  • 1 stk Bouillonterning
  • 750 ml Fløde
  • Salt, peber og sukker for smag

Sådan gør du
 

  • Skræl og skær rodfrugterne i grove stykker
  • Steg dem af i en smule olie
  • Tilsæt sukkeret og lad det blive lysebrunt – endelig ikke mørkere!
  • Tilsæt Balsamico, rødvin og bouillonterningen – og måske en smule vand
  • Lad blandingen koge ind til en "10-krone" – I mit tilfælde blev det noget tykt og jeg tænker, jeg havde en anelse for meget sukker ved 😉
  • Si det over i en skål og derpå tilbage i den nu tømte gryde
  • Tilsæt fløde og kulør og jævn det eventuelt en smule (halv mel og halv mælk, rystet godt sammen)
  • Smag til med salt, peber, sukker og eventuelt lidt mere balsamicoeddike
Keyword Rødvin