Spring til indhold

Ris á l'amande

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Hovedretter
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 200 g Grødris; Pama selvfølgelig ;O)
  • 3 dl Vand
  • 1 l Sødmælk MEGET VIGTIGT
  • 6 dl Piskefløde Måske lidt ekstra 😉
  • 4 spsk Sukker
  • 200 g Mandler; Smuttede, groft hakkede
  • 2 stk Vanillestang; Skrab kornene ud og fordel dem med 1 spsk sukker
  • Evt. ekstra vanillesukker

Sådan gør du
 

  • Lad vandet koge op og tilsæt risene under omrøring.

Ved Risengrød er det altafgørende, at man kan styre varmen og røre ofte - gerne med piskeris

  • Lad risene koge et par minutter og tilsæt da mælken.
  • Lad blandingen koge op under konstant omrøring og sænk varmen, når den simrer. Pas på, at grøden ikke koger over.
  • Når varmen er stabil og grøden simrer, røres jævnligt indtil grøden har den rette konsistens.

Koger grøden på, er det vigtigt at man ikke rører i bund. Rør istedet let eller hæld grøden over i en anden gryde!

  • Smut og hak mandlerne groft (smuttes ved at overhælde dem med kogende vand og lade dem ligge ca. 10-15 minutter).
  • Lad grøden køle af, pisk fløden til skum og vend den i sammen med de hakkede mandler.
  • Smag til med sukker og spæd eventuelt lidt vanillesukker til ;O)

Skriv en kommentar ...