At partere en kylling kan egentligt virke ret ligetil, men i min optik gælder to principper;
- Skær så meget kød af som muligt
- Fordel kødet ligeligt i relativt lige store dele

Kyllingen bindes op og steges på alle fire sider

Slut af med at lægge den på siden, hvor den steger færdig i 3-4 dl vand, drysset med Rosmarin og salt

Læg kyllingen på “ryggen” og befri den for kødnåle og garn

Start med at løsne låret fra kroppen, find leddet og skær over der

Er dette svært at finde, kan man blot knække låret udad, hvorpå leddet blottes

Skær vingerne af på samme måde. Find leddet og skær over

Parter derpå brysterne ved at lægge et snit ned langs “maven”

Lad kniven glide ned langs brystkassen, stille og roligt for at mindske spild og undgå at flænse hele moletjavsen

Skær brysterne over med et skråt snit

Skære ligeledes lårene over – her også ved leddene

Anret stykkerne i en bradepande, drys med salt og olie og steg dem i ca. 15 minutter ved 220 grader