Spring til indhold

 

Hvideboller.dk

fordi livet er for kort til bulgur og spelt

 

Denne blog er blevet til af flere årsager, og disse kan primært deles i to;

Modstanden mod det konforme

Den enorme hype om sundhed, fedtforskrækkelse, dyrevelfærd, de uskrevne love, der gør, at man bliver stemplet, når man vælger æg fra burhøns i supermarkedet, af konkurrencen om at nå i økomål først og den livsfare, jeg sætter mig selv i, når jeg spiser et svulmende rødt og skinnende Pink Lady æble.

Kærligheden til vor moders mad

Jeg nærer en dyb respekt for god traditionel mad og mener, at de kommende generationer skal opfostres med dette som livsgrundlag, nøjagtigt som jeg selv er blevet.

Samfundet er i et dilemma Vi haster rundt, stræber efter det sunde effektive liv, men glemmer os selv.

Jeg mener, at samfundet er i et dilemma, at der er en mangel på traditionel god mad i familiers hjem, som er blevet skubbet til side til fordel for frysepizzaer, fast-food restauranter, sug-let yoghurter og yderligere en eksorbitant mængde af præ-fabrikerede dagligvarer, der skal pirre vore smagsløg og effektivisere dagligdagen.

Dilemmaet opstår i kombinationen af ovennævnte fedtforskrækkede livstilgang og ønsket om tilfredsstillelse af vore mest basale behov for ernæring.

Tag livet med ro, lav god mad og ikke nødvendigvis sund mad, stå inde for værdier, livsgrundlag og vær tro mod Jer selv – dette bringer mig frem til den vigtigste årsag

… min egen passion for veltilberedt og velsmagende mad!

Velbekomme!

/Lars

Til slut er denne blog tilegnet vore børn, der vil kunne hente inspiration, minder om maden fra deres barndomshjem, gode opskrifter og ikke mindst få en god indflydelse og modtage en kulinarisk opdragelse. Andre lever for at spise, jeg spiser for at leve Sokrates (470 f.Kr.-399 f.Kr.)

 

 


Enkelte billeder lånt gratis af nedensående kunstnere, brugt som baggrunde på eksempelvis profilsider og forside:

Alana Harris Lidye