Hvideboller.dk

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur!

Ingredienser

Fremgangsmåde

Oles nødder (Fru Jensens Pebernødder ;O) )

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Jul, Småkager
Køkken Danmark

Ingredients
  

  • 500 g Hvedemel
  • 250 g Flormelis
  • 60 g Margarine
  • 100 g Mælk
  • 6 g Hjortetaksalt
  • 1/2 stang Vanille (eller blot 2 tsk vanillesukker)
  • 1/2 stk Citron; Revet skal
  • 1 knsp Salt

Instructions
 

  • Bland alle tørre ingredienser grundigt. Tilsæt smør, skåret i tern og smuldr blandingen (brug K-spaden på maskinen), så den ligner savsmuld. Tilsæt mælk og saml dejen - brug hænderne til sidst.
  • Lad dejen hvile i køleskabet en times tid.
  • Skær dejen ud i små tern og tryk/tril den til kugler på en glaskugle-størrelse.
  • Stil dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ca 10-14 min ved 180 grader indtil de tager lidt farve - let lysebrune.
  • Lad dem afkøle helt og hæld dem på en tætsluttende dåse eller et glas.