Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Medaljer

Ret Kager
Køkken Danmark

Ingredienser
  

Vanillecreme

  • 5 dl Mælk
  • 6 stk Æggeblommer
  • 160 g Sukker
  • 1 stk Vanillestang; Flækket, kornene skrabt ud og fordelt med 1 spsk sukker
  • 50 g Maizena

Mørdej

  • 300 g Hvedemel
  • 150 g Lurpak
  • 120 g Sukker
  • 1 spsk Vanillesukker
  • 1 stk Æg

Fyld

  • 1/2 l Piskefløde
  • Jordbærsyltetøj
  • Vanillecreme - jf. ovenfor
  • 250 g Flormelis
  • Kogende vand

Sådan gør du
 

Vanillecreme

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og fordel dem med 1 spsk sukker. Hæld vanillesukkeret i en kasserolle med mælk og var langsomt op til kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukker luftigt og tilsæt majsstivelsen. Sørg for at blandingen ikke indeholder klumper.
  • Tilsæt mælkeblandingen i en tynd stråle under omrøring. Hæld blandingen tilbage i kasserollen og varm op til kogepunktet. Fortsæt til cremen har den rette konsistens.
  • Hæld cremen i en skål og dæk med plasticfilm. Lad filmen røre cremens overflade og stil den på køl i minimum 2-3 timer (stil den eventuelt i fryseren og halvver tiden).

Bunde

  • I en røreskål blandes mel og sukker. Skær det koldes smør i stykker og lad røremaskinens K-spade gøre arbejdet. Blandingen skal ligne groft savsmuld.
  • Tilsæt ægget og saml dejen - rør den på maskine i starten og saml resten med hænderne. Læg dejen i en frysepose og på køl i minimum 30 minutter.
  • Rul dejen ud til ca. 4 mm og udstik med et vinglas - blot så du får et lige antal skiver.
  • Forvarm ovnen til 175 grader og bag hver plade i ca. 10 minutter på næstnederste ribbe. De skal gerne være lysebrune. Køl af på rist og gem dem i en lufttæt beholder indtil brug.

Komponering

  • Bland en glasur og smør den sirligt på halvdelen af skiverne og drys eventuelt med krymmel/frysetørrede bær eller andet godt fra skuffen.
  • Pisk flødeskum og hæld den på sprøjtepose med stjernetyl. Hæld ligeledes vanillecremen på sprøjtepose - her er tyllen underordnet.
  • Sprøjt en dobbelthøjde ring af flødeskum på een af skiverne. Sæt en dut jordbærmarmelade i bunden og top af med creme. Sæt låget på - brug låget og spis hurtigst muligt. Tre stk. burde man kunne klare ;O)