Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Luftige Briocheboller – perfekte til Pulled Pork

På Hvideboller ligger der i forvejen en del opskrifter på boller og burgerboller, men denne er den, til dato, bedste opskrift i kategorien "Brioche".
Disse boller er fantastiske, luftige og lækre!
Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 25 minutter

Ingredienser
  

  • 1170 g Hvedemel
  • 25 g Bageenzymer
  • 6 spsk Sukker
  • 4 tsk Salt
  • 475 g Mælk
  • 2 spsk Sukker
  • 4 tsk Tørgær
  • 8 stk Æg
  • 225 g Lurpak Stuetemperatur
  • 2 stk Æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, bageenzymer, sukker og salt i en røreskål.
  • Varm mælken i microovnen (lidt mere end fingerlunt), tilsæt tørgær og sukker og giv det en røretur med en gaffel – lad blandingen stå i 10-15 minutter, indtil det skummer godt op.
  • Skær smørret i skiver og lad det stå indtil brug – det skal gerne have stuetemperatur.
  • Hæld mælkeblandingen og æggene i melblandingen og rør det godt rundt.
  • Tilsæt til slut smørret og ælt dejen med dejkrogen i 10-15 minutter – eller indtil dejen næsten slipper siderne ved maksimal hastighed.
  • Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, smør en skål med olie og saml dejen til en kugle, hvorefter den hæver i skålen en time.
  • Del dejen i 145g klumper (der bliver 16 stk i alt ved denne portion) og virk dem op til boller.
  • Placer bollerne på bagepapir – der kan være 4 stk på hver plade, da de vokser betragteligt. (Bollerne bliver godt store, men de er det værd uanset 😉 )
  • Lad bollerne hæve yderligere 45 minutter og sørg i mellemtiden for at have opvarmet en almindelig ovn til 175 grader.
    Stryg bollerne med æggevask (2 stk æg og tilsvarende vand, pisket let sammen med en gaffel)
  • Bag bollerne, to plader af gangen på nederste og midterste ribbe. Sørg for at bytte pladerne rundt halvvejs.
    I min ovn bages bollerne 28 minutter.
    Lad dem afkøle på rist før de skæres over – spis mere end du kan 😉