Du kender den, følelsen når kagen eller desserten afhænger deraf. Det er enerverende, du er i vildrede, for hvad gør du uden vanillesukker?
Løsningen er ganske simpel, for du kan lave din egen refill-vanillesukker.
Hver gang, du bruger vanillestænger, skal du istedet for at smide disse ud, blot lægge dem i en lufttæt beholder og toppe af med sukker. De “brugte” vanillestænger afgiver da aroma og smag til sukkeret, der derefter fungerer som lækkert vanillesukker.
Hjemmelavet vanillesukker
Ingredienser
- 3 dl Sukker
- 2 stk halve vanillestænger eller flere
Sådan gør du
- Læg de brugte vanillestænger (dem, du til en kage eller dessert har skrabt vanillekornene ud af) i en lufttæt beholder og top af med sukker.
- Vent gerne et par dage inden første brug.
- Når vanillesukkeret er brugt, toppes blot af med mere sukker, og når du efterfølgende bruger flere vanillestænger, udskifter du blot de gamle med de nye. Vanillestængerne holder i lang tid og giver fin smag til en del opfyldninger.