Spring til indhold

Kold Kartoffelsalat - som vor moder lavede den

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Dressing, Fødselsdag, Påske, Tilbehør
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 1 kg Kartofler; Skrællede og skåret i mundrette bidder
  • 1 1/2 dl Mayonnaise; Eksempelvis Kania fra Lidl
  • 2 dl Creme Fraiche; 18%
  • 1 tsk Salt
  • 2 stk Skalotteløg; Finthakkede og svarende til ca. 2 spsk
  • 1 spsk Purløg; Fintklippet
  • Peber; Friskkværnet
  • 1 tsk Citronsaft
  • 1 tsk Dijonsennep

Sådan gør du
 

  • Skræl og skær kartoflerne i mundrette bidder.
  • Kog kartoflerne ved at lade en gryde vand koge op, tilsat lidt salt og hæld kartoflerne i, når vandet koger.
  • Kog kartoflerne i nøjagtigt 8 minutter og 30 sekunder (dvs. fra når kartoflerne rammer det spilkogende vand til det hældes fra). De skal have bid og ikke være overkogte.
  • Mens kartoflerne koger, blandes dressingen ved at tilsætte alle ingredienser i en skål og smage til med salt, peber og sukker.
  • Lad kartoflerne køle helt af (eventuelt under rindende vand). Når de er kolde, vendes dressingen sammen med kartoflerne og stilles på frys en halv times tid.
Keyword Kartofler, Sommer

Skriv en kommentar ...