Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Kold Kartoffelsalat - som vor moder lavede den

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Dressing, Fødselsdag, Påske, Tilbehør
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 1 kg Kartofler; Skrællede og skåret i mundrette bidder
  • 1 1/2 dl Mayonnaise; Eksempelvis Kania fra Lidl
  • 2 dl Creme Fraiche; 18%
  • 1 tsk Salt
  • 2 stk Skalotteløg; Finthakkede og svarende til ca. 2 spsk
  • 1 spsk Purløg; Fintklippet
  • Peber; Friskkværnet
  • 1 tsk Citronsaft
  • 1 tsk Dijonsennep

Sådan gør du
 

  • Skræl og skær kartoflerne i mundrette bidder.
  • Kog kartoflerne ved at lade en gryde vand koge op, tilsat lidt salt og hæld kartoflerne i, når vandet koger.
  • Kog kartoflerne i nøjagtigt 8 minutter og 30 sekunder (dvs. fra når kartoflerne rammer det spilkogende vand til det hældes fra). De skal have bid og ikke være overkogte.
  • Mens kartoflerne koger, blandes dressingen ved at tilsætte alle ingredienser i en skål og smage til med salt, peber og sukker.
  • Lad kartoflerne køle helt af (eventuelt under rindende vand). Når de er kolde, vendes dressingen sammen med kartoflerne og stilles på frys en halv times tid.
Keyword Kartofler, Sommer