Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Jerusalem Bagels

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter
Ret Brød
Køkken Arabisk

Ingredienser
  

  • 550 g Hvedemel
  • 15 g Tørgær; Gerne Rødgær
  • 2 1/2 dl Mælk; Lunet fingervarm med vandet
  • 1 1/2 dl Vand; Lunet fingervarm med mælken (brug eventuelt lidt mere, når dejen æltes)
  • 60 ml Solsikkeolie; Eller anden smagsneutral
  • 3 spsk Sukker

Topping

Sådan gør du
 

  • Bland mel, sukker og tørgær.
  • Tilsæt først mælke/vandblandingen og til slut olien.
  • Ælt i 10 minutter og spæd vand til, hvis konsistensen bliver for hård og tør. Dejen skal ende op med at være lidt til den tørre side, men stadig let klistret (!?!).
  • Lad dejen hæve 30 minutter i røreskålen, tildækket med plastic (eller en badehætte).
  • Hæld 1 spsk Melasse i en stor skål med lunkent vand (ca. 2 liter).
  • Del dejen i 6 lige store stykker (ca. 190 g pr. stk.) og tril dem til lange pølser - ca. 50 cm. Sørg for, at dejpølserne er så jævne som muligt.
  • Saml enderne og tril samlingen sammen - læg ringene i melassevæsken. Læg alle sammen deri og lad dem hygge sig indtil sesam/sukkerblandingen ligger klar på en stor tallerken.
  • Tag den første ring op og læg den i sesamblandingen - tryk og rul den let. Vil man have sesamfrø over det hele, vendes ringen inden den lægges på en bageplade med bagepapir. Der vil være plads til ca. 3 ringe pr. plade.

Metode 1 - ALMINDELIG AFBAGNING - vælges metode 2, isættes bagestålet 1 time før isætning for opvarmning

  • Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn og dæk ringene med plastic og lad dem hæve i yderligere 45 minutter. Lige inden isætning, placeres en lille bradepande med 2 dl kogende vand i bunden af ovnen.
  • Bag ringene ca. 15-18 minutter og husk at bytte om på pladerne undervejs, så afbagningen bliver jævn.
  • Ringene køles næsten af og spises ved at brække stykker af og dyppe dem i Za'atar-krydderi (eller hvad med Lurpak-dip?).

Metode 2 - AFBAGT PÅ BAGESTÅLET

  • Her afbages ringene på Bagestålet ved at man istedet for at lægge dem på en bageplade, blot lægger dem på bagepapiret, der, når ovnen er klar og hævetiden overstået, lægges ind på bagestålet med aluspatlen.
  • Sæt bagestålet på næstnederste ribbe og varm ovnen op i 60 minutter til 260 grader.
  • Bages ved 260 grader i 6-8 minutter. Hold godt øje.