Hakket Oksekød med Kartoffellåg
En lækker ret, der mætter!
Ingredienser
Kød
- 1200 g Hakket Oksekød 8-12%
- 3 stk Løg Finthakkede eller revne
- 2 tsk Paprika
- 1 spsk Sukker
- 4 tsk Salt
- 3 tsk Peber Groft
- 2 dl Heinz Ketchup
Kartoffelmos
- 2 kg Kartofler Skåret i mindre tern
- 3 dl Fløde mælk kan også bruges … til nøds 😉
- 100 g Lurpak
- 2-3 tsk Salt
- 1 tsk Stødt Hvid Peber
Sådan gør du
Oksekød
- Svits løgene gennemsigtige ved middel/høj varme.
- Tilsæt kødet og lad det få farve.
- Tilsæt krydderier og ketchup og lad kødet stege godt sammen.
- Hæld det derpå som bund i et ildfast fad og lad det stå indtil kartoffelmosen er klar.
Kartoffelmos
- Skræl og skær kartoflerne i små tern.
- Kog dem i 20 minutter i usaltet vand.
- Hæld vandet fra og damp kartoflerne. Tilsæt Lurpak og mos kartoflerne med en kartoffelmoser og tilsæt fløde løbende.
- Når rette konsistens er opnået, smages til med salt og peber.
- Fordel derpå kartoffelmosen ovenpå kødet og bag retten i ovnen ved 200℃ i 25 minutter på næstnederste ribbe.