Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Hakket Oksekød med Kartoffellåg

En lækker ret, der mætter!
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Hovedret, Hovedretter
Køkken Danmark, Dansk
Antal 6

Ingredienser
  

Kød

  • 1200 g Hakket Oksekød 8-12%
  • 3 stk Løg Finthakkede eller revne
  • 2 tsk Paprika
  • 1 spsk Sukker
  • 4 tsk Salt
  • 3 tsk Peber Groft
  • 2 dl Heinz Ketchup

Kartoffelmos

  • 2 kg Kartofler Skåret i mindre tern
  • 3 dl Fløde mælk kan også bruges … til nøds 😉
  • 100 g Lurpak
  • 2-3 tsk Salt
  • 1 tsk Stødt Hvid Peber

Sådan gør du
 

Oksekød

  • Svits løgene gennemsigtige ved middel/høj varme.
  • Tilsæt kødet og lad det få farve.
  • Tilsæt krydderier og ketchup og lad kødet stege godt sammen.
  • Hæld det derpå som bund i et ildfast fad og lad det stå indtil kartoffelmosen er klar.

Kartoffelmos

  • Skræl og skær kartoflerne i små tern.
  • Kog dem i 20 minutter i usaltet vand.
  • Hæld vandet fra og damp kartoflerne. Tilsæt Lurpak og mos kartoflerne med en kartoffelmoser og tilsæt fløde løbende.
  • Når rette konsistens er opnået, smages til med salt og peber.
  • Fordel derpå kartoffelmosen ovenpå kødet og bag retten i ovnen ved 200℃ i 25 minutter på næstnederste ribbe.
Keyword Karolines Køkken