Spring til indhold

Hakket Oksekød med Kartoffellåg

En lækker ret, der mætter!
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Hovedret, Hovedretter
Køkken Danmark, Dansk
Antal 6

Ingredienser
  

Kød

  • 1200 g Hakket Oksekød 8-12%
  • 3 stk Løg Finthakkede eller revne
  • 2 tsk Paprika
  • 1 spsk Sukker
  • 4 tsk Salt
  • 3 tsk Peber Groft
  • 2 dl Heinz Ketchup

Kartoffelmos

  • 2 kg Kartofler Skåret i mindre tern
  • 3 dl Fløde mælk kan også bruges … til nøds 😉
  • 100 g Lurpak
  • 2-3 tsk Salt
  • 1 tsk Stødt Hvid Peber

Sådan gør du
 

Oksekød

  • Svits løgene gennemsigtige ved middel/høj varme.
  • Tilsæt kødet og lad det få farve.
  • Tilsæt krydderier og ketchup og lad kødet stege godt sammen.
  • Hæld det derpå som bund i et ildfast fad og lad det stå indtil kartoffelmosen er klar.

Kartoffelmos

  • Skræl og skær kartoflerne i små tern.
  • Kog dem i 20 minutter i usaltet vand.
  • Hæld vandet fra og damp kartoflerne. Tilsæt Lurpak og mos kartoflerne med en kartoffelmoser og tilsæt fløde løbende.
  • Når rette konsistens er opnået, smages til med salt og peber.
  • Fordel derpå kartoffelmosen ovenpå kødet og bag retten i ovnen ved 200℃ i 25 minutter på næstnederste ribbe.
Keyword Karolines Køkken

Skriv en kommentar ...