Hvideboller.dk

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur!

Flødekartofler – den helt rigtige

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 2 timer
Ret Hovedret, Hovedretter
Køkken Danmark, Dansk

Equipment

  • 1 stk Bradepande fra IKEA

Ingredients
  

  • 3 kg Kartofler
  • 1 bdt Forårsløg
  • 3 fed Hvidløg
  • 2-3 tsk Salt Groft
  • 2 tsk Peber
  • 1 L Piskefløde Godt at købe 1 1/2L 😉

Instructions
 

  • Skær kartoflerne i skiver – ca. 2-3 mm. Jeg bruger et Mandolinjern, der giver ensartede skiver.
  • Snit forårsløg fint.
  • Hæld kartofler, forårsløg og pressede hvidløg i bradepanden.
  • Drys med salt og peber og hæld fløde over. Her skal det næsten dække helt (så det kan sagtens være, du skal bruge en smule mere fløde)
  • Vend det hele rundt med klør fem og sæt bradepanden i en forvarmet ovn ved 200-210℃
  • Bag kartoflerne i 1 3/4 – 2 timer og tag dem ud, når kartoflerne er møre.
  • Man kan med fordel lægge et stykke staniol over midtvejs, men det giver en god smag, når de bliver lidt brændte. Lad dem derfor være uden "låg" den sidste halve time 😉